Bergen weerspiegelen in een meer in Glacier National Park Montana VS
Een bok in de velden in Rocky Mountain National Park Colorado VS
Bergen weerspiegelen in een meer in Glacier National Park Montana VS
Een bok in de velden in Rocky Mountain National Park Colorado VS

Ontsnap aan de zomerhitte in de VS

Een uitgebreide roadtrip door de Verenigde Staten tijdens de zomervakantie is een populaire keuze voor reizigers, en dat is niet zonder reden! Veel mensen denken hierbij aan iconische bestemmingen zoals Los Angeles, Zion National Park en de Grand Canyon. Echter, veel van deze topbestemmingen bevinden zich in het zuidwesten, waar de temperaturen in de zomermaanden vaak extreem hoog zijn. Deze intense hitte kan outdoor activiteiten uitdagend of zelfs riskant maken.

Als u een zomervakantie plant, raden wij u aan om te overwegen regio's en bestemmingen te kiezen die u helpen het heetste weer te vermijden. Zo geniet u van een aangenamere vakantie met milder klimaat en meer comfort, waardoor u volop kunt genieten van uw reis zonder last te hebben van extreme temperaturen.

U vraagt zich misschien af: waar moet ik precies naartoe voor een comfortabele zomerreis? Little America heeft het antwoord! Wij verkennen elke bestemming grondig en bieden advies gebaseerd op onze eigen ervaringen en expertise. Lees verder voor meer informatie over de beste opties om te genieten van een vakantie in de Verenigde Staten, zonder te kampen met de extreme hitte.

Oregon
Drie wandelaars in Rocky Mountain National Park Colorado VS
Colorado

Het noordwesten

Het noordwesten van de Stille Oceaan, bekend om zijn gematigde en koelere klimaat dankzij de invloed van de oceaan en de hoge bergen, is de perfecte bestemming voor een zomervakantie. De noordkust van Oregon, met zijn uitgestrekte regenwoud, biedt een uniek en prachtig landschap dat uitnodigt tot avontuur en ontdekking.

Het late voorjaar en de zomer zijn de ideale periodes om deze regio te bezoeken, omdat de wintermaanden vaak koud en grijs zijn, waardoor wandelen in de parken minder aangenaam is door regen en modder. In de zomer kunt u echter volop genieten van het buitenleven, met aangename temperaturen die aanzienlijk milder zijn dan in de rest van het land.

Cannon Beach, Oregon

Wat kunt u ontdekken in het noordwesten van de Stille Oceaan?

Bezoek schilderachtige kustplaatsjes zoals Cannon Beach, met zijn iconische Haystack Rock, en de San Juan-eilanden, een prachtige plek om walvissen te spotten! Deze regio biedt een adembenemend landschap en tal van recreatieve mogelijkheden die perfect zijn voor de warmere maanden.

Als u meer geïnteresseerd bent in stedelijke avonturen, bieden Seattle en Portland een levendige culturele scene met wereldklasse musea, levendige muziekfestivals en een diverse culinaire scene die de rijke geschiedenis en moderne creativiteit van het noordwesten weerspiegelt.

Ervaar unieke activiteiten zoals een culinaire wandeltocht door Portland of een begeleide trektocht door het Olympic National Park.

SAMPLE ITINERARIES Wandel door culinair Portland

Portland, Verenigde Staten

Ga mee met een wandeltocht en proef de culinaire hoogstandjes van Portland.

Lees meer

SAMPLE ITINERARIES Wandel door het Olympic National Park

Olympic National Park, Verenigde Staten

Maak een begeleide tour in het hart van Olympic National Park.

Lees meer

Leuk weetje: Seattle ontvangt gemiddeld 150 dagen regen per jaar, maar de zomermaanden zijn meestal droog en zonnig, ideaal voor wandelingen.

De regio biedt een welkome ontsnapping aan de intense zomerhitte die in veel andere delen van de Verenigde Staten voorkomt. De temperaturen zijn aangenaam warm, zonder te heet te worden, en de luchtvochtigheid is doorgaans lager, waardoor buitenactiviteiten veel comfortabeler zijn.

Mountain West

De Mountain West heeft dankzij zijn hoge ligging en gevarieerde landschap in elk seizoen iets bijzonders te bieden. In de zomer zijn de nationale parken ideaal voor wandelingen en kanotochten, terwijl de verkoeling van de bergen een welkome ontsnapping biedt aan de hitte van de valleien.

De verfrissende berglucht maakt staten zoals Colorado, Wyoming en Montana ideaal voor wie wil ontsnappen aan de hitte van het zuidwesten. Ervaar de verfrissende berglucht en geniet van de adembenemende luchten bij zonsopgang en zonsondergang.

Leuk weetje: de temperatuur in de bergen kan sterk variëren gedurende de dag. In Jackson Hole, Wyoming, is de gemiddelde temperatuur in juli ongeveer 27°C, maar 's nachts kan het vaak afkoelen tot 4-9°C.

Mountainbiken in Wyoming

Wat kunt u ontdekken in de Mountain West?

De Mountain West is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers, met een scala aan activiteiten voor elk type reiziger. Of u nu ontspannende wandelingen, uitdagende trektochten of spannende wateractiviteiten zoekt, deze regio heeft het allemaal! Ontdek adembenemende vergezichten en eindeloze outdoor avonturen in iconische nationale parken zoals Yellowstone, Grand Teton en Rocky Mountain National Park.

SAMPLE ITINERARIES Wildlife safari in Grand Teton National Park

Grand Teton National Park, Verenigde Staten

Verken Grand Teton National Park met een professionele natuurgids.

Lees meer

SAMPLE ITINERARIES Wandelsafari in Yellowstone National Park

Yellowstone National Park, Verenigde Staten

Ontdek de verborgen parels van Yellowstone NP

Lees meer

New England

Het noordoosten van de VS, met name de regio New England, is een uitstekende vakantiebestemming in de late lente en zomer. Terwijl de temperaturen in andere delen van het land vaak stijgen, blijft het klimaat in New England aangenaam en mild. De verfrissende bries van de Atlantische Oceaan biedt een welkom verkoelend effect, zelfs op de warmste dagen.

Tijdens deze periode staat de regio in volle bloei: groene bossen, bloeiende tuinen en schilderachtige kustlandschappen nodigen uit tot lange wandelingen en verkenningstochten. Charmante kustplaatsen zoals Cape Cod en de historische straten van Boston bieden ideale omstandigheden voor ontspannen dagen die zowel cultuurliefhebbers als natuurliefhebbers zullen aanspreken. Verken Acadia National Park, geniet van verse zeevruchten in Maine en ervaar het beste van New England.

Ontdek Acadia National Park
Een boom vol bloesem voor een kerk in New England
en verken de historische steden

Wat kunt u ontdekken in New England?

New England biedt een rijke mix van activiteiten en bezienswaardigheden die de charme van de regio perfect vastleggen. Verken het prachtige kustlandschap van Acadia National Park in Maine tijdens wandeltochten die adembenemende uitzichten op de Atlantische Oceaan bieden. De iconische vuurtorens, zoals Portland Head Light, zijn ideale fotomomenten en dragen de geschiedenis van de zeevaart in zich. In Boston kunnen geschiedenisliefhebbers zich onderdompelen in de koloniale architectuur en historische locaties, zoals de Freedom Trail, waar de Amerikaanse onafhankelijkheid tot leven komt.

De idyllische dorpjes van Vermont en New Hampshire bieden rustieke charme, met lokale markten en de beroemde overdekte bruggen. En voor de fijnproevers zijn de verse kreeft en de beroemde clam chowder niet te missen! Deze combinatie van natuur, cultuur, en culinaire hoogstandjes maakt New England een onvergetelijke bestemming.

SAMPLE ITINERARIES Ontdek unieke plekken in Boston

Boston, Verenigde Staten

Ontdek unieke plekjes in Boston

Lees meer

SAMPLE ITINERARIES Een klassieke tour door Newport

Newport, Verenigde Staten

Vaar op een motorjacht en rijd in een klassieke auto door Newport

Lees meer

Het zuidwesten

Droomt u van een bezoek aan het zuidwesten van de VS? Deze regio is een van de populairste bestemmingen in de VS, bekend om zijn iconische en dramatische landschappen, unieke keuken en uitgebreide buitenactiviteiten. Voor natuurliefhebbers is het zuidwesten een absolute must-visit.

Veel mensen maken echter de fout om hun bezoek te plannen in de zomermaanden, de heetste tijd van het jaar in deze regio. De temperaturen lopen tijdens de zomermaanden in het zuidwesten op tot wel 43°C (110°F) of zelfs boven de 45°C (115°F) in de heetste gebieden zoals de Mojave-woestijn. Deze extreme hitte kan het voor veel reizigers minder aantrekkelijk maken om in deze periode op vakantie te gaan.

Death Valley is recordhouder voor heetste plek op aarde

Wanneer kunt u het beste het zuidwesten bezoeken?

In plaats van de zomer raden wij u aan om in de lente of herfst te komen, de zogenaamde 'schouderseizoenen', of zelfs in de winter, wanneer een groot deel van de rest van het land te koud is voor een bezoek. Deze periodes bieden minder drukte, aangenaam weer en lagere prijzen, waardoor uw vakantiebudget verder reikt.

Neem vandaag nog contact op met een van onze reisspecialisten om uw eigen op maat gemaakte vakantie naar de Verenigde Staten te plannen.

Ontdek meer